Navi1 ylempi

Navi2 alempi

maanantai 26. joulukuuta 2016

Sinappisienet ("vegaaninen silli") / Mustard mushrooms ("vegan pickled herring")

Periaatteessa en pidä mistään "feikki liharuoista", sillä en millään tavoin kaipaa lihaa. Päinvastoin - jos pitäisi syödä jotain paljon lihaa muistuttavaa, se saisi minut voimaan pahoin. No, "sillistä" kuitenkin innostuin, sillä pidän sinapista ja tämä ei mielestäni liikaa muistuta silliä. Maistele kastiketta ja muokkaa oman maun mukaan! Tämän on tarkoitus olla makeahko sinappikastike. Itse käytin Bionan luomu dujon sinappia, joka toimi hyvin. Myöhemmin tein jostain muusta dijon sinapista, joka on voimakkaampaa, enkä pitänyt ollenkaan lopputuloksesta. Eli ei kannata ottaa kovinkaan voimakasta dijonia tähän :)

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Sinappisienet
(1 reilu lasipurkillinen, noin 3dl??)

noin 0,5dl+ dijon sinappia (biona luomu hyvä)
1-2rkl vaahterasiirappia
1rkl luumuetikkaa (tän voisi myös korvata omenaviinietikalla tai sitruunamehulla)
1-2rkl oliiviöljyä

noin 0,5-0,7dl tuoretta tilliä silputtuna
noin 0,5dl tuoretta ruohosipulia silputtuna

noin 250g herkkusieniä
himalajan suolaa tai merisuolaa tms

Laita hieman suolaa (1-2tl) veteen ja keitä. Viipaloi sienet ja lisää veteen. Itse irrotin sienistä kannat ja lisäsin ne viipaloituina joukkoon. Keitä kunnes sienet ovat pehmenneet, menneet hieman kasaan ja tummuneet.

Laita yrttisilppu reiluun lasipurkkiin, lisää sinappikastikkeen aineet ja sekoita hyvin. Kun sienet ovat valmiit, voit huuhdella niitä kylmällä vedellä ja lisätä jäähtyneet sienet purkkiin. Sekoita. Säilytä jääkaapissa.

Sopii syötäväksi sellaisenaan, leivän päälle, perunoiden kanssa jne.

VINKKI! Keitettyjen sienten sijaan voit myös käyttää marinoituja sieniä :)






ENGLISH

So, basically I dislike any meat substitutes, as I do not miss eating meat. If I need to eat food that reminds me of meat, I might feel quite sick. But I decided to try making this "fake herring pickle", as it doesn't resemble the "real stuff" too much. And I really love mustard.
The quantities in this recipe are very approximate, as I didn't write down what I did, so just taste the sauce and edit it to your liking. This is supposed to be a semi sweet mustard sauce.I used the Biona dijon oranic mustard. Once when I made this with another dijon mustard, which is more hot, this dish tasted horrible. So select a milder one.

The dish is dairy free, egg free, glutein (& grain) free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Mustard mushrooms
(1 larger jar, about 3dl??)

about 0,5dl+ biona dijon organic mustard
1-2 tbsp maple suryp
1 tbsp plum vinegar/seasoning (could be replaced with apple cider vinegar or lemon juice)
1-2 tbsp olive oil

about 0,5dl fresh chopped dill
about 0,5 dl fresh chopped chives

about 250g button mushrooms
himalayan salt or sea salt etc

Put a bit of salt (1-2teasp) into some water and bring to a boil. Add sliced mushrooms. I removed the stems, sliced them too and added them in. Boil until mushrooms have softened, shranken and darkened.

Place the chopped herbs in a larger glass jar (300ml perhaps), add mustard sauce ingredients and mix well. Once mushrooms have cooked, cool them in water and add them into the jar and mix well. Store in fridge.

Mustard mushrooms can be eaten as they are, in sandwiches, with potatoes and so on.

A TIP: you could substitute the boiled mushrooms with marinated ones :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti