Navi1 ylempi

Navi2 alempi

maanantai 26. joulukuuta 2016

Jouluinen juuriselleri ("vegaaninen "kinkku") / Christmassy celeriac ("vegan christmas ham")

Sain jännän reseptin "vege kinkkuun", jota päätin kokeilla jouluna.. sillä se ei muistuta kinkkua kuin ulkoisesti, mutta on todella maukas.

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Jouluinen juuriselleri


Juuriselleri
oliiviöljyä

kastike
0,5dl dijon sinappia (saa olla voimakasta)
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl oliiviöljyä

korppujauhoja (gluteiinittomia)

Kuori juuriselleri. Voitele reilusti öljyllä. Paista 175C uunissa 1,5-2h (riippuen koosta), kunnes kypsä (kokeile haarukalla, kun selleri on pehmeä se on kypsä).

Ota uunista pois, anna hiukan jäähtyä (jotta pystyt koskemaan). Nosta uunin lämpö 225C:een. Lisää juuriselleriin sinappikastike päälle ja pyörittele korppujauhossa. Paista vielä 10-15min.

Tämä juuriselleri on hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin.


ENGLISH

I got this recipe for a "vegan christmas ham", and it sounded interesting so I tried it at Christmas... and I found it delicious.

The dish is dairy free, egg free, glutein (& grain) free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Christmassy celeriac

celeriac
olive oil

sauce
0,5dl dijon mustard (can be strong)
1 tbsp maple suryp
1 tbsp olive oil

bread crumbs

Peel the celeriac. Coat with olive oil. Bake in an 175C oven for 1,5-2h (depending on size of the celeriac), until it is cooked (test it with a fork, once it is soft it is cooked).

Take the celeriac out and let it cool down sightly (so you can touch it). Raise the oven temperature to 225C. Coat the celeriac with the mustard sauce, then roll it in bread crumbs. Bake for another 10-15mins.

This celeriac is good eaten warm and cold .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti