Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Vegaaniset gluteenittomat banaaniletut
(n. 20 pienehköä lettua, kolmelle hengelle)
4 keskikokoista banaania
5dl gram jauhoja (kikherne jauhoja) tai kaurajauhoja
4dl+ vettä
(kookosöljyä/voita paistamiseen, tarpeen mukaan*)
Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. *Riippuen pannusta, käytä jotakin rasvaa lettujen paistamiseen. Itse käytän valurautapannua, joten piti käyttää jonkun verran rasvaa.
Huom. kikhernejauhoja käytettäessä: Jos kokonaispaistoaika on pitkä, kuten minulla tällä määrällä on, niin taikina saostuu ja vettä pitää lisätä välillä. Itse lisäsin n. 0,5dl vettä ja surautin uudelleen blenderissä aina kun taikina oli liian saostunutta (kaadoin taikinaa pannulle suoraan blenderistä).
Kannattaa pitää letut lämpöisinä syömiseen saakka, ovat maukkaampia siten. Laita vaikka uuni 70C ja lautanen uuniin, ja sille valmiit letut.
ENGLISH
The dish is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Vegan glutein-free bananapancakes
(about 20 smallish pancakes, serves 3)
4 medium bananas
5dl gram flour (chic pea flour) or oat flour
4d+ water
(coconut oil/butter for frying, if necessary*)
Put all ingredients in a blender and blend into an even dough. *Depending on your pan, use some oil/butter for frying. I use a cast iron pan and need some oil.
Notice: When using chic pea flour - if the frying takes a bit longer, like on my cast iron pan with this recipe amount it does, the dough might start thickening too much and you will need to add water every now and then. I added 0,5dl at a time and re-blended the dough.
Keep the pancakes warm until they get eaten. Place them on an oven tray and put them in a 70C oven until serving time.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti