(for the English bit, scroll down to ENGLISH )
Halusin tehdä maidottoman dipin, joka ei jättäisi kaipaamaan kermaa tai jogurttia. Tässä siis tulos.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & vegaaninen.
Munakoisodippi
1 munakoiso
1dl cashew pähkinöitä
0,5dl manteleita
1 valkosipuli
1-2 rkl kuivattua (tai tuoretta silputtua) korianterin lehteä
1tl juustokuminaa
1 rkl luomu sitruunan mehua
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Viipaloi munakoiso n. 0,5cm paksuisiksi siivuiksi ja grillaa uunissa 200C kunnes ovat pehmeitä ja väri on muuttunut (n. 30-40min kahdella pellillisellä, jos tekee isompaa satsia).
Hienonna pähkinät monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, sitruunan mehu ja jatka hienontamista. Lisää munakoiso ja 2rkl öljyä ja blendaa hetki. Mikäli tarpeen lisää öljyä ja lopuksi maun mukaan suolaa.
Kommentit: Maukas dippi. Itse jätin suolan aluksi kokonaan pois, jolloin dippi on makeahko.
ENGLISH
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free (flourless), sugar free, soy free & vegan.
Aubergine dip
1 aubergine (eggplant)
1dl cashew nuts
0,5dl almonds
1 clove garlic
1-2 tbsp dried (or chopped fresh) coriander leaf
1tsp cumin
1 tbsp organic (freshly squeezed) lemon juice
2-3 tbsp olive oil
salt to taste
Slice the aubergine into 0,5cm slices and grill in the oven in 200C until tender and the colour has changed (took me 30-40min with two trays in the oven, making a larger batch).
Put the nuts in a food processor or blender and blend until fine. Add garlic, coriander, cumin, and lemon juice and blend again. Add aubergine and 2 tbsp olive oil and blend. If needed add more oil and salt to taste and blend again.
Comments: A tasty dip. At first I left the salt out completely, which makes the dip kinda sweet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti