maanantai 27. lokakuuta 2014

Pinaattipannari / Spinach pancake

Tässä helppo ohje pinaattiseen pannukakkuun. Kuvat ovat mitä huonoimmasta päästä, mutta sitten kun joskus saan otettua edustavampia niin vaihdan ne. Kuvat ei vaikuta makuun ;))

10v. tytön kommentti että maistuu ihan tavalliselta pannarilta (söi hillon kanssa). Jos käyttää fetaa, niin hillo ei sovi, vaan syödään suolaisena makupalana. Voisi lisätä tomaattipalojakin. Fetaa voi helposti laittaa vain osaan pannarista, jolloin saa molemmat versiot samalla kertaa.

Tämä on  sokeriton, soijaton & pähkinätön. 


Pinaattipannukakku

4dl täysjyvä  vehnäjauhoja/graham jauhoja
1tl leivinjauhe
2tl himalajan suolaa
450g (3pss) sulanutta kotimaista pakastepinaattia
6dl nestettä (vesi/soijamaito/etc.)
2 munaa
50g sulatettua voita (tai maidottoman versioon maidotonta margariinia)
(1 pkt fetaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos käytät fetaa, murusta tasaisesti taikinan joukkoon.
Paista 200-225C 40-60min tai kunnes kypsää.

Vinkki! Jos unohdat sulattaa pinaatin ajoissa: Laita pinaatti metalliseen kulhoon. Lämmitä taikinaan tuleva neste liedellä ja lisää se pinaatin päälle. Pian pinaatti on sulaa.



ENGLISH


Here is a simple recipe for a "pancake" (Finnish style) with spinach. The pictures are pretty ordinary, so sorry for that, will update them one day when I get some better ones. But I assure you the taste is better than the pics ;))

A comment from a 10-year old was that it tastes just like regular "pancake" (she ate it with jam).
If using feta cheese, the jam doesn't work that well. It will be more of a savory snack then. You could try adding some chopped tomatoes or something else as well. And you can put the feta only to a part of the pancake, if you wish to have both versions at the same time.


The dish is sugar free, soy free & nut free. 

Spinach "pancake"

4dl wholemeal flour
1 teasp baking powder
2 teasp himalayan salt
450g (3 packs) defrosted frozen spinach
6dl liquid (water/soy milk/etc)
2 eggs
50g melted butter
(1 pack feta cheese)

Mix dry ingredients, add the rest. Pour into an oven tray lined with baking paper. If usin feta cheese, crumble it evenly into the dough.
Cook in 200-225C for 40-60minutes.

A tip! If you forget to defrost the spinach: Put the frozen spinach in a large metal bowl. Heat the 6dl liquid and pour over spinach. It will be defrosted in no time.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti