keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Papu-pinaatti enchiladat / Bean and spinach enchiladas


Kokeilin tätä herkullisen kuuloista reseptiä pienin muokkauksin... tässä mitä tein:

Enchilada täyte / filling for the enchiladas
Tämä resepti on
munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön

Papu-pinaatti enchiladat
(6-9kpl)

Kastike
7dl kasvislientä (tai jos keitit pavut kasvisliemikuutiolla, voit käyttää keitinvettä)
4rkl tomaattipyrettä
3rkl jauhoja (esim. tattari)
1-2rkl voita paistamiseen
3 tl juustokuminaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl chilijauhetta
pippuria
suolaa

Lämmitä pannu ja laita voi sinne. Laita kaikki muut ainekset paitsi kasvisliemi pannulle ja sekoita. Lisää kasvisliemi vispilällä sekoittaen. Kastike on valmis kun se on hieman paksuuntunut (n. 10minuutissa).

Enchiladat
5-5,5dl (n.420g) papuja (mustapapuja/mustasilmäpapuja, tai joitakin muita maukkaita papuja)
250-285g (/4dl) maissia (tai herneitä)
100g tuoretta pinaattia
nippu kevätsipulia (n. 4-8 sipulia)
2 tl juustokuminaa
1/2-1 tl chilijauhetta
7dl juustoraastetta (esim. emmentalia ja edamia, tai mieleisesi juustojen sekoitus)
6-9 isoa tortillaa (maissitortilloja gluteiinittomaan/viljattomaan)

Pilko kevätsipuli ja pinaatti (minä käytin saksia). Lisää kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita.

Laita hieman kastiketta uunivuoan pohjalle (iso lasagnevuoka on sopiva). Laita täytettä tortilloihin ja rullaa ne, käännä päät sisään. Laita tortillat uunivuokaan sauma alaspäin. Kaada loppu kastike tasaisesti niiden päälle.

Paista 190C uunissa n.20-30min.

Kommentit:
Todella herkullisia ja helposti muunneltavissa oleva resepti. Kastikkeen tilalle voisi laittaa salsan, jos haluaa tehdä vielä helpommaksi/muuttaa makua.
Innostuin viimeksi tekemään enemmän täytettä, sillä lisäilin aineksia aika rennolla kädellä. Käytin ylimääräiset täytteet seuraavana päiväna osana nacho-vuokaa! (resepti tulossa) 



Leikattu enchilada+mustapapupohjainen kastike / Cut enchilada+black bean sauce

ENGLISH

This recipe is
egg free, glutein free, grain free, soy free, nut free, sugar free

I tried this delicious sounding recipe with some adjustments... here is what I did:

Bean and spinach  enchiladas
(6-9 pcs)

Sauce
7dl (3cups) organic low sodium vegetable broth
4tbsp (1/4 cup) tomato pure
3tbsp (1/4 cup) flour (for example buckwheat flour)
1-2 tbsp butter for frying
2 tsp cumin
1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp chili powder
salt
pepper

Heat a pan with the butter. Put everything apart from the vegetable stock into a pan and mix. Add the stock whisking it it. The sauce is ready once it's thickened, in about 10min.

Enchiladas

5-5,5dl (n.420g) beans (black beans, or other tasty beans)
350-285g (1,7cups) corn (I used frozen, thawed)
100g fresh baby spinach
a bunch of spring onion (6-8 onions)
2 tsp cumin
1/2-1 tsp chili powder
7dl (3 cups) cheese grate (mix of edam and emmental, or your favourite cheeses)
6-9 large tortillas (corn tortillas for glutein/grain free diets)

Chop the spring onion and spinach (I used scissors!). Add all the ingredients into a large bowl and mix.

Put a bit of sauce into an oven tray (a large lasagne tray is good). Fill the tortillas with the enchilada mix, roll them and tuck the ends in. Place them in the tray seam down. Pour the rest of the sauce evenly onto the tortillas.

Cook in 190C for about 20min.

Comments:
Delicious and a very adaptable recipe! If you want to make it even easier/change the taste, use a salsa instead of the sauce.
Last time I made this I was adding just whatever and ended up with a fair bit extra. I used the extra filling in a nacho dish the next day! (recipe coming)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti