Navi1 ylempi

Navi2 alempi

sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

Vegaaninen quinoa "pizzaavuoka" / Vegan quinoa "pizzacasserole"

Tässä on vegaaninen versio quinoavuoasta, joka maistuu pizzaiselta! Monet ensin epäilevästi quinoaan suhtautuneet, ovat syöneet tätä hyvällä ruokahalulla. Mozzarellalle en ole löytänyt itseäni miellyttävää korviketta. Käytin greek white cubesejä, mutta pidän tästä enemmän ilman niitä.


Vegaaninen quinoa-"pizzavuoka"
(iso uunivuoka/lasagnevuoka, helppo ja suht nopea tehdä.. ruokkii 4-5 aikuista?)

4,5dl quinoaa (kuivaa) (eli 350g pss*)
1,5dl punaisia linssejä (kuivana, tai quinoaa, jos et halua käyttää linssejä)

1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä

2x 390g tomaattimurska, yrtti
2tl basilika
1t oregano
1tl timjami
300g Oddly good, veggie grated original -raastetta
(410/200g vegan greek white cubes, valinnainen)

*Kannattaa käyttää esim. Urtekramin quinoaa. Ei kannata käyttää suomalaista quinoaa - siitä tulee puuromaista.


1. Keitä quinoa ja linssit quinoapakkauksen ohjeen mukaan. Jos tuntuu että ne eivät ole kypsiä ja vesi on lähes haihtunut, lisää vettä 0,5-1dl kerrallaan kunnes kypsää. Quinoa on kypsää kun se muuttuu vähän "läpinäkyväksi".

2. Sillä aikaa kun quinoa ja linssit kypsyy pilko sipuli hyvin hienoksi ja murskaa valkosipuli.

3. Kun quinoa (ja linssit) ovat kypsiä ja vesi imeytynyt, laita ne uunivuokaan. Lisää tomaattimurska ja valkosipuli hyvin sekoittaen. Lisää kuutioitu sipuli ja suurinosa vuustoraasteesta. Sekoita hyvin. Mikäli käytät "fetakuutioita", sekoita ne joukkoon. Ripottele halutessasi vuustoraastetta päällekin.

Paista 200C n. 20-30min tai kiertoilmalla 180C.





ENGLISH

Here is the vegan version of the quinoa dish that kind of tastes like pizza :) Many suspicious of quinoa have really liked this. I haven't found a good replacement for the mozzarella. I used to make this with the vegan greek cubes, but I enjoy it more without them.



Vegan quinoa "pizza casserole"
(makes a large oven tray/lasagne tray, easy to make and quite fast. Feeds about 4-5 adults?)

4,5dl (dry) quinoa (about 350g / less than 2C)
1,5dl (heaped 1/2C) red split lentils (measure dry)

1 large onion
3 cloves garlic

2x 390g chopped tomatoes, herb
2tl basil
1t oregano
1tl thyme
300g Oddly good, veggie grated original "cheese grate"
(410/200g vegan greek white cubes, optional)


1. Cook the quinoa and lentils according to the quinoa pack instructions. If it feels like the water absorbs before the quinoa is cooked, just add 0,5-1dl at a time and stir, until it is cooked. Quinoa will look slightly transparent when cooked.

2. While the quinoa (and lentils) are cooking chop up the onion very finely and mince the garlic.

3. Once the quinoa is done, put it into a large oven tray. Add the chopped tomatoes and garlic and mix well. Then add the chopped onion and most of the "cheese grate" and mix again. If using greek cubes, add them in and mix. Coat with some "cheese grate" if desired.

Cook in 200C for about 20-30min or if using fan fused, in 180C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti