Rypälehillo
13,5dl Zilga-rypäleitä, huuhdeltuina
1,3dl vettä
500g hillosokeria (Dan sukker)
Laita lasipurkit ja kannet 100C uuniin desinfioitumaan sillä aikaa, kun teet hilloa (laita purkit uuniin heti kun laitat uunin päälle! Näin ne eivät hajoa).
1. Keitä rypäleitä vedessä. "Muussaa" rypäleitä kevyesti kauhalla kattilan sivua vasten.
2. Kun seos on tummaa ja kaikki rypäleet ovat hajonneet, siivilöi rypäleiden kuoret ja siemet pois (kaada seos metallisiivilän läpi toiseen kattilaan).
3. Laita neste takaisin liedelle. Lisää hillosokeri ja kiehauta. Sekoittele ja anna kiehua n. 10min.
4. Kun seos on kiehunut, ota se lämmöltä ja anna jäähtyä hetki. Ota samalla purkit uunista.
5. Kaada seos vielä kuumiin purkkeihin (näin purkit eivät halkea).
6. Laita kannet kiinni ja anna jäähtyä.
Säilytän näitä itse jääkaapin perällä ja säilyvät todella pitkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti