Kokeilin
tätä reseptiä, aivan huikeita! Pieniä muokkauksia tein, kun en shirachaa halunnut käyttää. Kokeilin myös ilman teriyakia - molemmat niiiiin hyviä :)
Kukkakaaliwings
1 kukkakaali
1,5dl kaurajauho/kikhernejauho/näiden sekoitus, gluteiiniton tarvittaessa
1tl valkosipulijauhe
1tl suolaa
0,5tl valkopippuria
1,5-2dl+ vettä*
kastike1
0,5dl teriyaki kastiketta
0,5dl taco kastiketta (mieto)
kastike2
1dl taco kastiketta
Dippi
Kaura fraiche (oatly tai gluteiiniton tarvittaessa)**
1rkl vettä/kauramaitoa
0,5dl silputtua korianteria (tai maun mukaan)
Dipiksi sopii myös
tsatsiki
*veden määrä riippuu käytetyistä jauhoista
**en osaa sanoa, onko Oatlyn kaurafraiche gluteiinitonta
1. Laita uuni lämpenemään 225C.
2. Pilko kukkakaali suunnilleen samankokoisiksi nupuiksi.
3. Sekoita jauhot, mausteet, suola ja vesi. Seoksesta tulee vellimäistä/kuin
löysää puuroa.
4. Dippaa kukkakaalinuput jauhoseoksessa ja laita uunipellille.
5. Paista nuppuja uunissa 20min.
6. Sekoita kastikkeen ainekset (jos teet kastikkeen1). Tee dippi sekoittamalla sen ainekset keskenään.
7. Ota kukkakaalit uunista ja levitä valitsemasi kastike niiden päälle. Paista vielä 10min.
 |
Wingsejä ja kikhernesalaattia / Wings with chicpeasalad |
Kuvan
kikhernesalaatti (klik) / Recipe for the
chic pea salad in pic (
click)
 |
Kaurafraiche dippi / Oat fraiche dip |
ENGLISH
We tried
tätä recipe, it is soooooo yummy! Changed it a bit, as didn't want to use
sriracha. Also tried it with and without teriyaki - both very delicious.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, (sugar free)*, (soy free)*, nut free & vegan.
*Depending on sauce-choices
Cauliflower wings
1 cauliflower
1,5dl oat flour (/chic pea flour?), glutein free if needed
1teasp garlic powder
1teasp salt
0,5teasp white pepper
1,5-2dl+ water*
sauce1
0,5dl teriyaki sauce
0,5dl taco sauce (mild)
sauce2
1dl taco sauce
Dip
Oat fraiche (Oatly, or a glutein free one if needed)**
1tbsp water/oat milk
0,5dl chopped coariander (cilantro), or to taste
You can also use the
tzatziki as a dip for these wings
*amount of water depends on flour used
**I cannot say if Oatly fraiche is glutein free or not
1. Set the oven to 225C
2. Chop cauliflower into similar size florets
3. Mix flour, spices, salt and water together. The consistency should be like a lose porridge, so it is easy to dip the florets in it.
4. Dip the florets into the batter and place on an oven tray lined with baking paper.
5. Bake in the oven for 20min.
6. Mix the sauce ingredients (if making sauce1). Make the dip by mixing its ingredients together.
7. Take the florets from the oven, spread the sauce on top, and cook them for another 10min.