maanantai 15. kesäkuuta 2020

Socca eli kikherneleipä / Socca aka chic pea bread

Socca rosmariinilla / Socca with rosemary
Socca nokkosella ja rosmariinilla / Socca with nettle and rosemary

Socca pizzapohjana / Socca as a pizza base

Socca on leipänen, jota voi käyttää myös pizzapohjana, tortillana, jne.  Alun perin paistetaan pannulla, mutta tämä socca valmistuu uunissa. Voit tehdä ihan tavallisen, tai maustaa sitä maun mukaan :) Tortillat valmistuvat pannulla helpoiten.


Socca eli kikherneleipä
(1 pellillinen)

6 dl kikhernejauhoja
7 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
(loraus öljyä)

Lisäksi (jos haluaa), jotakin näistä:

1rkl+ valkosipulijauhetta (pizzapohjaan ainakin!)
cayenneä
3-6rkl nokkosjauhetta
merileväjauhetta

1) Sekoita ainekset vispilällä ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

2) Paista 225C uunissa n. 25min




Socca aka chic pea bread



Translation upon request.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti