Taivaallisen hyvää. :) Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tein reseptistä gluteiinittoman ja vaihdoin joitain aineksia/jätin pois.
Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Suklaakakku (/mutakakku)
(20cm pyöreä kakkuvuoka)
3,5dl (225g) valkoinen riisijauho
1,5tl ruokasooda
0,5tl hieno merisuola/ruususuola
1,5dl (75g) kaakaojauhe (raaka/leivonta)
4,5dl (300g) kookossokeri
375ml vesi
0,9dl (75g) kookosöljy
1,5tl omenaviinietikka / valkoviinietikka
Kuorrutus
60 ml kylmää vettä
75g kookosmannaa
50g kookossokeria
1,5rkl kaakaojauhetta (raaka/leivonta)
150g tummaa suklaata (vegaaninen&gluteiiniton, min 70%), pilkottuna
Esilämmitä uuni 180C
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla (taikina on todella nestemäistä ja valuu muuten läpi).
Sekoita neljä ensimmäistä kuivaa ainetta - riisijauho, ruokasooda, suola, kaakaojauhe - keskenään.
Sekoita kookossokeri, vesi, kookosöljy ja etikka kattilassa miedolla lämmöllä kunnes öljy on sulanut. Lisää kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnolla.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 30-35min 180C uunissa. Kakku on kypsää kun se irtoaa reunoilta helposti, mutta keskusta on hivenen pehmeä. Tulitikulla kokeiltaessa voi jäädä hieman murusta. Anna kakun jäähtyä.
Kun kakku on uunissa tee kuorrutus.
Laita kaikki kuorrutuksen ainekset puurokattilaan (vesihauteeseen) ja anna sulaa kokonaan. Sekoita hyvin ja siirrä pois lämmöltä. Anna jäähtyä. Kuorrutus saostuu viiletessään. Jos sinulla ei ole mahdollista käyttää vesihaudetta, ks. alkuperäisestä reseptistä ohje kuorrutuksen tekoon tavallisella kattilalla.
Kun olet kuorruttanut kakun, voit koristella sen mielesi mukaan. Anna sitten kakun ja kuorrutuksen jähmettyä.
Kakun voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää huoneen lämmössä. Tai jos kakun säilyttää jääkaapissa, kakku täytyy ottaa 1-2h ennen tarjoilua huoneen lämpöön.
![]() |
Niin hyvää etten muuta kuvaa ehtinyt ottaa! / So good that I didn't have time to take a better picture. |
Onko tämäkään sen parempi kuva.. Is this picture any better ;) |
ENGLISH
Soooooo yummy. Original recipe can be found here. I made it glutein-free and left some ingredients out/swapped some.
This recipe is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Chocolate fudge cake
(20cm round cake tin)
3,5dl (225g) white rice flour
1,5teasp soda bicarbonate
0,5teasp fine sea salt/himalayan salt
1,5dl (75g) cacao powder
4,5dl (300g) coconut sugar
375ml water
0,9dl (75g) coconut oil
1,5teasp cider vinegar / white wine vinegar
Icing
60 ml cold water
75g coconut butter (not coconut oil)
50g coconut sugar
1,5tablesp cacao
150g dark (vegan&gf) chocolate (min. 70% cocoa solids), chopped
Preheat the oven to 180C
Line your cake tin wit baking paper, as the dough is very runny and it will leak otherwise.
Place the four first dry ingredients - rice flour, soda bicarb, salt and cacao - in a bowl and mix.
Mix coconut sugar, water, coconut oil and vinegar together in a pot on low heat until coconut oil has melted. Add mixture into dry ingredients and mix well.
Pour into the cake tin (lined with the baking paper). Bake for 30-35min, until cake is cooked but slightly soft in the middle. Will be coming off the baking paper easily when cooked.
Let it cool.
While the cake is in the oven, you can make the icing.
Place all icing ingredients in a double boiler and let dissolve completely. Then take it off the heat and let cool down and slightly thicken before icing the cake. If you don't have a double boiler or similad method to use, refer to the original recipe on how to make the icing.
Once the icing is on the cake you can decorate it with what ever you wish to. Let it sit for a bit before serving it. You can make this cake a day advance and store it at room temperature. If you store it in the fridge you need to take it out 1-2h prior serving to make it soft again.