keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Kanelipullat / Cinnamon rolls

Tässä paras tähän astisista reseptikokeiluistani gluteiinittomaan vegaaniseen kanelipullaan (korvapuustiin). Pullat ovat todella hyviä tuoreina ja säilyvät pari päivää kuivumatta kamaliksi (kuten monet gluteiinittomat&vegaaniset pullat/leivät tekevät jo päivässä). Jos kestät maitoa, suosittelen korvaamaan öljyn voilla.

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, (sokeriton), soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Kanelipullat

2pss kuivahiivaa (2,5rkl / 2x11g)
6dl lämmintä vettä
1rkl chiasiemeniä
2rkl psylliumia (jauhe)
100ml kookosöljyä sulatettuna
1dl siirappia (agave/vaahtera)
3dl maissijauhoja
4dl riisijauhoja
0,5-1dl kookossokeria
2tl kaardemummaa
0,2 tl himalajan suolaa

sekä rullaan
kookosöljyä sulatettuna (n. 3rkl-6rkl?)
kanelia
kookossokeria

Sekoita kuivahiiva lämpöiseen veteen (42C). Sekoita joukkoon chiasiemenet ja psyllium ja anna turvota 2-10min. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Peitä liinalla ja anna turvota 10-60min.
Levitä taikina jauhotulle pöydälle levyksi ja voitele öljyllä. Ripottele päälle kaneli ja kookossokeri. Rullaa ja leikkaa vinoiksi paloiksi (joka toinen viilto eri suuntaan). Laita pullat uunipellille ja kohota vielä n. 30min.

Paista 250C n. 10-15min



ENGLISH

This is the best gluteinfree&vegan recipe for cinnamon rolls/buns (Finnish "korvapuusti") that I have made so far. These are best fresh but keep 1-2 days quite nice too (unlike most glutein-free&vegan buns/bread that dry out in one day). In the end you can find photos to illustrate how to roll and cut them if you want the traditional korvapuusti shape. If you can eat dairy, I recommend replacing the oil with butter.

The dish is dairy free, egg free, glutein free, (sugar free), soy free, nut free & vegan.


Cinnamon rolls


2bags dry yeast
6dl warm water
1tbsp chia seeds
2tbsp psyllium
100ml coconut oil, melted
1dl suryp (agave/maple)
3dl corn flour
4dl rice flour
0,5dl coconut sugar
2teasp cardamom
0,2teasp himalayan salt

and for the filling..
coconut oil, melted
cinnamon
coconut sugar

Mix the dry yeast with the warm water (42C). Mix in the chia seeds and psyllium and let it sit for 2-10min. Add other ingredients and mix well. Cover and let it rise (in a warm place, preferably) for 10-160min. Spread onto a table with flour on it. Spread coconut oil all over it an sprinkle cinnamon and coconut sugar. Roll the dough, cut into pieces and place on an oven tray lined with baking paper. Let the buns rise for another 30min.

Cook in 250C for about 10-15min




Äljyä kaulittu taikina / Oil the flattened dough

Ripottele kaneli / Sprinkle cinnamon

Ripottele sokeri / Sprinkle sugar

Rullaa ja leikkaa vinosti joka toinen eri suuntaan / Roll the dough and cut into pieces diagonally, every second in opposite direction

Paina keskeltä rullaa litistääksesi / Press down in the middle of the roll


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti