Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & vegaaninen.
Raaka fudge

1,5dl kaakaovoita
1dl (reilu) lucumaa
3rkl sokeritonta pähkinä/siemenvoita (esim. macadamia, cashew tai auringonkukansiemen)*
1-2rkl hunajaa (tai vegaaniversioon vaahterasiirappia)
ripaus suolaa
pari ripausta vaniljaa
lisukkeet, esim. pakastemustikoita
*paras maku tulee mainituista pähkinöistä, mutta auringonkukansiemenvoillakin tulee hyvää
Sulata kaakaovoi ja suola vesihauteessa. Lisää pähkinävoi, hunaja/vaahterasiirappi, vanilja ja sekoita. Kun massa on tasainen, ota seos lämmöltä ja lisää lucuma. Sekoita jälleen tasaiseksi.
Vuoraa valitsemasi pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Jos käytät lisukkeita, kaada ne seoksen päälle. Voit myös tehdä niin että kaadat noin 2/3 - 1/2 seoksesta ensin vuokaan, sitten lisukkeet, ja sitten loput seoksesta päälle. Laita pakkaseen noin 30min jähmettymään. Leikkaa paloiksi.
Säilyy jääkaapissa (lisukkeista riippuen) jokusen päivän, mutta maku ei ole niin hyvä kuin tuoreena. Jos haluat säilyttää pidempään leikkaa paloiksi ja pakasta. Palat pehmenevät noin 30minuutissa sopiviksi.
ENGLISH
I tried a couple fudge recipes to see if I could have some healthier yet yummy fudge. The first recipe had no lucuma but extra nut butter. I thought the taste was not too bad, if you didn't know it was supposed to be like fudge. The second recipe had lucuma, which made it very fudgy and yummy. You can make this fudge plain, or try adding things like blueberries (as in the original recipe), chopped nuts, dried fruit, chopped raw chocolate etc.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free & vegan.
Raw fudge
1,5dl cacao butter
1dl (heaped) lucuma
3tbsp unsweetend nut/seed butter (for example macadamia, cashew or sunflower seed)*
1-2tbsp honey (or for the vegan version use maple suryp)
salt
vanilla
any add-ins (like frozen wild blueberries)
*you get the best taste with either nut butter, but sunflower seed butter works too
Melt the cacao butter and salt in a double boiler. Add nut butter, honey/maple suryp, vanilla and mix well. Once combined remove from heat and add lucuma. Mix in well.
Put baking paper in a small tray of your choice. Add the mixture and if using add-ins put them on top. OR pour 2/3-1/2 of the mixture, then add-ins, then the rest of the mixture. Freeze for about 30min. Cut into pieces and serve.
Keeps in fridge for some days, but taste is not as nice as fresh. If you want to keep them for longer, freeze the pieces. Will thaw in approx 30mins.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti