Navi1 ylempi

Navi2 alempi

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Sitruunaiset pallerot / Lemon raw balls



Kokeilin tehdä sitruunaisia raakapalleroja tällä reseptillä. :)

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & vegaaninen.


Sitruunaiset pallerot (raaka)

 2,5dl cashew pähkinöitä
2,5dl kookosrouhetta
60ml kookosöljyä
60ml vaahterasiirappia
60ml sitruunamehua

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa kunnes ovat sekoittuneet hyvin. Muotoile palloiksi, patukoiksi, tai laita silikonisiin muotteihin. Laita jääkaappiin tai pakkaseen 30-60min.

Säilytän nämä pakkasessa. Ne sulavat noin 20-30minuutissa.





ENGLISH

Tried making these raw lemon snacks.

The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free & vegan. 

Lemon balls (raw)

2,5dl (1 C) cashews
2,5dl (1 C) desiccated coconut60ml (1/4 C) coconut oil
60ml (1/4 C) maple suryp
60ml (1/4 C) lemon juice

Place all ingredients in a blender or food processor and blend until combined. Make balls or put in silicon moulds. Freeze for 30-60mins.

I store these in the freezer and snack on them. They thaw in 20-30mins.

Raaka fudge / Raw fudge

Kokeilin paria fudge reseptiä. Ensimmäisessä reseptissä ei käytetty lucumaa, mutta pähkinävoita oli enemmän. Fudgen maku oli ihan ok, mutta hieman outo jos ajatteli saavansa fudgea. Toisessa reseptissä taas oli lucumaa, ja sen fudge oli selkeästi maukkaampaa :) Fudgea voi tehdä ilman lisämausteita, tai sitten lisäämällä esim. mustikoita (kuten alkup.reseptissä), kuivattuja hedelmiä, pähkinäpaloja, raakasuklaapaloja jne.

Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton & vegaaninen.

Raaka fudge

1,5dl kaakaovoita
1dl (reilu) lucumaa
3rkl sokeritonta pähkinä/siemenvoita (esim. macadamia, cashew tai auringonkukansiemen)*
1-2rkl hunajaa (tai vegaaniversioon vaahterasiirappia)
ripaus suolaa
pari ripausta vaniljaa
lisukkeet, esim. pakastemustikoita

*paras maku tulee mainituista pähkinöistä, mutta auringonkukansiemenvoillakin tulee hyvää

Sulata kaakaovoi ja suola vesihauteessa. Lisää pähkinävoi, hunaja/vaahterasiirappi, vanilja ja sekoita. Kun massa on tasainen, ota seos lämmöltä ja lisää lucuma. Sekoita jälleen tasaiseksi.

Vuoraa valitsemasi pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Jos käytät lisukkeita, kaada ne seoksen päälle. Voit myös tehdä niin että kaadat noin 2/3 - 1/2 seoksesta ensin vuokaan, sitten lisukkeet, ja sitten loput seoksesta päälle. Laita pakkaseen noin 30min jähmettymään. Leikkaa paloiksi.

Säilyy jääkaapissa (lisukkeista riippuen) jokusen päivän, mutta maku ei ole niin hyvä kuin tuoreena. Jos haluat säilyttää pidempään leikkaa paloiksi ja pakasta. Palat pehmenevät noin 30minuutissa sopiviksi.



 ENGLISH

I tried a couple fudge recipes to see if I could have some healthier yet yummy fudge. The first recipe had no lucuma but extra nut butter. I thought the taste was not too bad, if you didn't know it was supposed to be like fudge. The second recipe had lucuma, which made it very fudgy and yummy. You can make this fudge plain, or try adding things like blueberries (as in the original recipe), chopped nuts, dried fruit, chopped raw chocolate etc.

The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free & vegan.

Raw fudge

1,5dl cacao butter
1dl (heaped) lucuma
3tbsp unsweetend nut/seed butter (for example macadamia, cashew or sunflower seed)*
1-2tbsp honey (or for the vegan version use maple suryp)
salt
vanilla
any add-ins (like frozen wild blueberries)

*you get the best taste with either nut butter, but sunflower seed butter works too

Melt the cacao butter and salt in a double boiler. Add nut butter, honey/maple suryp, vanilla and mix well. Once combined remove from heat and add lucuma. Mix in well.

Put baking paper in a small tray of your choice. Add the mixture and if using add-ins put them on top. OR pour 2/3-1/2 of the mixture, then add-ins, then the rest of the mixture. Freeze for about 30min. Cut into pieces and serve.

Keeps in fridge for some days, but taste is not as nice as fresh. If you want to keep them for longer, freeze the pieces. Will thaw in approx 30mins.

Puolukkasmoothie / Lingonberry smoothie



kookosmaidolla / with coconut milk
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Puolukkasmoothie

2 banaania
2-2,5dl pakastepuolukoita
4-7 pakastemansikkaa
vettä tai kookosmaitoa maun mukaan (itse laitan 60-120ml)
+halutessasi jotain vihreää, esim. 3-4 romaine lehteä, viherjauhetta , jne.

Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi. Nauti! :)






ENGLISH

veteen tehty / made with water
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Lingonberry smoothie

2 bananas
2-2,5dl frozen lingonberries
4-7 frozen strawberries
water or coconut milk to taste (I usually put 60-120ml)
+if desired something green, such as 3-4 romaine leaves, green powder etc.

Blend all into a smoothie. Enjoy! :)

Raaka suklaasmoothie / Raw chocolate smoothie

Tätä smoothiereseptiä on helppo muokata omaan makuunsa sopivaksi. Tein suht kiinteän smoothien, joka sopii myös vanukkaaksi. Jos haluaa pirtelömäisempää niin lisää vain nestettä, ja maun mukaan kaakaota ja/tai taateleita.

On tosi hyvää Santa Marian luomu kookosmaidolla, mutta myös vedellä ihan ok jos käyttää cashewtä. Parasta kuitenkin, jos laittaa ainakin osan kookosmaitoa. Mikäli kookos ei sovi ollenkaan, kokeile korvata se mieleiselläsi siemen- / pähkinä- tai kauramaidolla.

Tämä suklaasmoothie on myös ihanaa hieman sulien pakastemansikoiden ja chia vanukkaani kanssa. 


Tämä resepti on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton ja vegaaninen.
 

Raaka suklaasmoothie

2 banaania
1dl (vajaa) cashew pähkinöitä / auringonkukansiemeniä*
3rkl raaka kaakaojauhetta
1,5-2dl kookosmaitoa (tai vettä/lempi muu "maito")
4 pehmeää taatelia (ns. tuoretaateli)

Blendaa kaikki massaksi. Lisää aineksia maun mukaan ja nauti! :-)

*Jos käytät auringonkukansiemeniä, kannattaa laittaa 6 taatelia.


ENGLISH

You can easily adjust this recipe to your liking. :) I made it quite thick, it could also be used as a chocolate mousse or pudding. If you want it to be more like a chocolate milkshake, add more coconut milk and perhaps cacao and dates (dependind on taste!).

I think you get the best taste when using coconut milk (Santa Maria organic), but I have also substituted half or 1/3 of it with water and it was still yum. If you can't handle coconut at all, then try substituting it with your favourite seed- / nut- or oat milk.

This chocolate smoothie is yum as it is, but also very nice with thawed strawberries and my chia pudding


This recipe is dairy free, egg free, glutein (&grain) free, sugar free, soy free and vegan.

Raw chocolate smoothie

2 bananas
1dl (or slightly less) cashews / sunflower seeds*
3tbsp raw cacao powder
1,5-2dl coconut milk (or sub with water/your favourite other "milk")
4 soft dates (so called fresh dates)

Blend all ingredients into a mass. Check the taste, adjust to own liking, enjoy!

*When using sunflower seeds, you might need 6 dates