Navi1 ylempi

Navi2 alempi

lauantai 26. joulukuuta 2015

"Paimenen piiras" - kasvisversio / Vegetarian version of shepherds Pie

Tässäpä herkullinen lihaton ja alkoholiton versio "paimenen piiraaseen". Muutamaan eri versioon olen netissä törmännyt, mutta mikään ei täysin miellyttänyt, joten tässä oma versioni - namskis.

Tämä on (maidoton), munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

"Paimenen piiras" - kasvisversio

500g bataattia (tai vain perunaa)
500-600g perunoita (n. 10-12 pientä perunaa)
40g luomu voita (tai maidotonta kasvismargariinia, esim. keiju, tai haluamaasi mietoa öljyä)

2,5dl vihreitä linssejä
1 kasvisliemikuutio
2tl timjamia
1tl korianteria, jauhettu

2dl punaisia (kokonaisia) linssejä
3 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista/isohkoa sipulia
4 valkosipulin kynttä

1,5dl seos mustaseljanmarjamehutiivistettä ja punaviinietikkaa (punaviinietikkaa on n. 0,6dl)

Kuori ja pilko bataatit ja peruna samankokoisiksi paloiksi ja keitä kunnes kypsiä. (Valuta vesi ja muussaa. Lisää voi muussatessa.)

Sillä välin kun potut kiehuvat, keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kasvisliemikuutio. Kun linssit ovat kypsyneet lisää timjami ja korianteri ja sekoita. Siirrä syrjään odottamaan.

Pilko sipulit ja porkkana pieniksi paloiksi. Pilko sienet hieman isommiksi paloiksi.
Murskaa valkosipuli pannulle voinokareen kera. Paista hetki ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota muutama minuutti ja lisää sienet. Paista seosta hetki, kunnes sienten pinta muuttuu. Lisää linssit, mehu ja etikka, sekoita.

Kaada linssimuhennos uunivuokaan ja levitä tasaisesti. Lisää peruna-bataattimuussi päälle ja tasoita.
Paista uunissa 200C n. 30-40min.




ENGLISH

This is a yummy meat free and alcohol free version to Shepherd's Pie. I have seen some others online before, but none that have made me 100% happy. So I made my own :)

The dish is (dairy free), egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Vegetarian version of shepherds Pie

500g sweet potato (or just potato)
500-600g potatoes (about 10-12 small ones)
40g organic butter (or dairy free vegetable margarine, or a mild oil of your choice)

2,5dl (1c) green lentils
2dl (a bit under 1c) red whole lentils
1  veggie stock cube
2teasp thyme
1teasp coriander, ground

2dl red (whole) lentils
3 medium carrots
2 medium/largish onions
4 cloves garlic

1,5dl mix of black elderberry concentrated juice and red wine vinegar (about 0,6dl of the vinegar)

Peel and chop the potato and sweet potato into similar chunks. Boil them until done. (Drain, mash and add butter while mashing.)

While the potatoes are boiling, boil the lentils according to the package. Add a vegetable stock cube. Once cooked add thyme and coriander, mix in and set aside.

Chop the onions and carrots into small pieces. Chop the mushrooms into larger pieces.
Mince the garlic onto a frying pan with a bit of butter. Fry for a moment and add onions and carrots. Fry for a few minutes and add mushrooms. Fry for a moment, until the skin of the mushrooms has changed a bit. Add lentils, juice and vinegar and mix.

Pour the lentil mixture into an oven dish (a large lasagne dish is good). Spread evenly. Add the potato&sweet potato mash on top, even out.
Bake in a 200C oven for about 30-40min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti