Navi1 ylempi

Navi2 alempi

torstai 11. kesäkuuta 2015

Gluteiinittomat amerikkalaistyyliset pannukakut / Glutein-free American style pancakes

Sain reseptin alunperin mieheni siskolta. Hänen reseptiin ei kuulunut makeutusainetta, mutta eräs kelle reseptin jaon ei pitänyt pannukakuista ilman makeutta, joten lisäsimme sokeria & suolaa. Ovat ihan hivenen kuivia, ainakin vaahterasiirapilla syötynä, joten seuraavaksi kokeilimme lisätä ohjeeseen rasvaa. Myöhemmin lisäsimme vielä soodaa kuohkeuttamaan. Olen myös tehnyt vegaanisen version, jossa munan tilalla on psylliumia. Letuista ei tule yhtä kuohkeita kuin kananmunalla, mutta mielestäni oikein hyviä.
 Hillon ja kermavaahdon kera nämä ovat ihania  <3 Ja toinen erikoinen mutta hyvä lisuke oli sitruunatahnaa (lemon curd) ja mustikoita.

Voit kokeilla reseptiä ilman mitään sulkeissa olevia aineksia, tai osalla niistä. Maun mukaan. :)

Tämä on maidoton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton & pähkinätön.

Gluteiinittomat amerikkalaistyyliset pannukakut

2,5dl jauhoja (tattarijauhoja, tai muu mieluisa gluteiiniton jauho)
1 muna (tai vegaaniversioon 1tl psylliumia & 0,7dl vettä)
2dl vettä/siemenmaitoa/maitoa/etc (tai sen verran, että saat oikean koostumuksen*)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
(1/4 dl kookossokeria, valinnainen)
(1/2 tl ruususuolaa, valinnainen)
1rkl kookosöljyä/muu öljy

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ensin kuivat, lisää sitten muut. Jos käytät psylliumia, anna valmiin taikinan turvota n. 10min.

*taikinan tulee olla paksua, niin että voit helposti sekoittaa sitä lusikalla. Jos taikinastasi tuli liian juoksevaa, anna sen seistä 30min ja se paksuuntuu.


ENGLISH

Got this recipe from my partneräs sister. Her original recipe had no salt or sweetener. Someone I made these to complained about them not being sweet, so we added coconut sugar (&salt) for those who want the extra sweetness. When eating them you really don't notice the lack of sugar though. They can be a bit dry it eaten with maple syrup though, so next time we will try adding some oil/butter into the mix. We've also added some soda bicarb to improve the fluffiness after adding oil etc. I also made a vegan version by substituting the egg with psyllium. Not as fluffy but still pretty good!
With jam & whipped cream these are lovely! <3 And another interesting topping was lemon curd and blueberries..

You can try it without any of the ingredients in the brackets, or by using everything or some. Up to you. :)

The dish is dairy free, glutein free, sugar free, soy free & nut free.

Glutein-free American style pancakes

2,5dl (1cup) flour (buckwheat flour, or other glutein free flour)
1 egg (or vegan sub 1teasp psyllium & 0,7dl water)
2dl (2/3cup) water/seed milk/milk/etc (or enough to get desired consistency*)
2 tsp baking powder
1 tsp soda bicarb
(1/4 dl coconut sugar, optional)
(1/2 teasp himalayan salt, optional)
1 tbsp coconut oil, optional

Mix all ingredients together (first the flour, baking powder and sugar&salt if using them. Then the rest.). If using psyllium, let the dough thicken for 10minutes prior frying.

*dough needs to be thick, not runny, but you need to be able to stir it with a spoon easily. If too runny, let it sit for 30min and it will thicken.




    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti