Navi1 ylempi

Navi2 alempi

torstai 23. lokakuuta 2014

Tuore thai wokki / Fresh Thai Wok

Tämä resepti on
maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, pähkinätön & vegaaninen 


Tuore Thai Wokki
(n. 3:lle, useammalle jos tarjoillaan nuudelien/riisin kera)

n. 8-10 keskikokoista herkkusientä
2 keskikokoista porkkanaa
puolikas kiinankaali (kotimainen)
paketti tuoreita vihreitä papuja
kik herneitä, kasvisliemikuutioiden kera keitettyjä, noin säilyketölkillinen
kevätsipulinippu, kotimainen
voita tai kookosöljyä, paistamiseen

puolikas purkki kookoskermaa
tamari soijakastiketta
pieni chili, omavalintainen vahvuusaste (minimi keskitulinen)
tuoretta inkivääriä n. 2x peukalonpään verran
kaksi oksaa sitruunaruohoa

Ohje
Leikkaa porkkanat tikuiksi. Leikkaa sienet ja kiinankaali siivuiksi, pavut kahtia ja kevätsipuli pieniksi paloiksi. Laita porkkanat pannulle paistumaan öljyn/voin kera.

Laita kookoskerma kattilaan sulamaan ja lisää paketin ohjeen mukainen määrä vettä. Pilko mausteet (kuori inkivääri, poista chilistä keskus ja siemenet jne) ja lisää ne kookosseokseen.

Lisää loput vihannekset porkkanoiden joukkoon ja kääntele hetki. Kaada sitten kookoskastike joukkoon ja lisää soijakastiketta pari lorausta maun mukaan. Sekoita hetken ja tarkista maku.
Tarjoile nuudeleiden tai riisin kera, tai syö sellaisenaan. :)

Huom. Jos haluat wokkiin enemmän nestettä, lisää joko vettä tai kasvislientä kik herneiden keitinvedestä.

Kommentit: Tämä oli niiiiiiiin hyvää ja sitruunaista. Nams.



Aineksia / Ingredients



ENGLISH

This recipe is
dairy free, egg free, glutein free, grain free, nut free, sugar free & vegan

Fresh Thai Wok
(feeds about 3, more when served with noodles/rice)

About 8-10 medium mushrooms
2 medium carrots
1/2 chinese cabbage
1 pack fresh green beans
chick peas that have been boiled with veggie stock cubes, about a tin's worth
bunch spring onions
butter or coconut oil, for frying

half a pack of creamed coconut
tamari soy sauce
small chilli, your preferred hotness level (minimum medium)
fresh ginger, about 2x tip of thumb
two stalks lemongrass

Method
Cut carrots into sticks. Slice mushrooms and chinese cabbage, half green beans and chop spring onion. Put carrots onto the pan to fry with oil/butter.

Place the creamed coconut in a pan with water (according to amount on pack instructions). Chop spices (peel ginger, remove center and seeds from chilli etc.) and add to coconut mix.

Add the rest of the veggies into the pan that has the carrot and stir for a moment. Add coconut sauce, mix and season with tamari soy sauce. Check the taste.

Serve with rice or noodles, or eat as it is! :)


Note: If you want a bit more liquid into the wok, add water or some stock from the water used to boil chick pea's.

Comments: This was sooooooo yummy and lemony.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti