(for English scroll down to "ENGLISH" )
Etsin reseptejä tavalliseen tapaani, ja silmäni osuivat tähän vhh ruokavalioon sopivalle pitsapohjalle. Koska se on myös gluteiiniton, otimme sen kokeiluun. Muokkasimme reseptiä hiukan, sillä kerma ym. tuntuu liian paljolta meille.
Tämä on gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön.
Tämä on gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön.
Gluteiiniton vhh pitsapohja
(pellillinen, nopea tehdä)
150g juustoraastetta
2 kananmunaa
0,75 dl siemenmaitoa/tms.
1,5 dl jauhoja (esim. kikhernejauhoja, tattarijauhoja, kookosjauhoja..)
suolaa
0,75 dl siemenmaitoa/tms.
1,5 dl jauhoja (esim. kikhernejauhoja, tattarijauhoja, kookosjauhoja..)
suolaa
Sekoita kaikki muut ainekset sähkövatkaimella, paitsi juusto. Lisää juusto lopuksi. Levitä pellille niin isolle alueelle kuin pystyt, käytä apuna kumista lastaa. Pohja saa olla tosi ohut.
Paista pohjaa 15(-20)min 175C uunissa (riippuen kuinka kypsää tai rapeaa haluat). Lisää täytteet ja laita takaisin uuniin.
Täytteseen voit saada ideoita toisesta kirjoituksestani täältä.
Täytteseen voit saada ideoita toisesta kirjoituksestani täältä.
Kommentit: Pitsa oli todella maistuvaa ja hyvin toimivaa. 15min paistolla pohja oli kypsä, mutta pehmeähkö. Esipaistaisin hieman pidempään, mutta monille varmaan hyvä noinkin.
Virkistävää syödä viljaton pitsa!
![]() |
Arvaatko kumpi on minun ja kumpi mieheni puolisko?? |
ENGLISH
Here is our version of this recipe. The cream etc felt a bit too much for us so we changed it a bit.
The dish is glutein (& grain) free (flourless if chosen so), sugar free, soy free & nut free.
The dish is glutein (& grain) free (flourless if chosen so), sugar free, soy free & nut free.
Glutein free low carb pizza base
(one oven tray, quick to make)
150g grated cheese
2 eggs
0,75 dl seed milk/dairy milk/etc
0,75 dl seed milk/dairy milk/etc
1,5 dl flour (for examle chic pea flour, buck wheat flour, coconut flour..)
salt
Mix all but the cheese in a bowl with a hand mixer. Add cheese grate. Spread onto an oven tray (which has baking paper on it). You might want to use a spatula. Spread it as wide as you can and don't worry about how thin it gets.
Cook for 15(-20)min in an 175C oven (depending on how cooked/crispy you want it). Take out, add toppings, put back into oven.
Need ideas for the topping? Click here.
Need ideas for the topping? Click here.
Comments: It was very tasty and worked well. We cooked the base for 15min and it was cooked, yes, but slightly soft. I would cook it a bit longer, but many probably like it like this as well.
It was refreshing eating a grain free pizza!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti