Tämä pizzapohja on jauhoista riippuen joko pehmeä tai rapea. Pehmeän pohjan saa jos käyttää hieman esim. maissijauhoja/perunahiutaleita. Mielestäni paras maku tulee ns. vaaleilla jauhoilla. Olen tehnyt pohjan myös kurpitsansiemenjauhoilla, maku on mielestäni liian voimakas.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Gluteiiniton, munaton, maidoton pizzapohja
(n. pellillinen tai kaksi keskikokoista pizzapohjaa)
n. 4 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja (esim. riisijauho, tattarijauho, maissijauho, jne.)
1rkl psylliumia (tai chian siemeniä/pellavansiemeniä 2rkl)
0,5 tl himalajan suolaa / hyvälaatuista merisuolaa
5 rkl oliiviöljyä, luomu
3dl vettä / siemenmaitoa
Laita uuni lämpiämään 220C. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja vesi. Sekoita hyvin ja anna turvota hetki (n. 10min). Kaavi uunipellille, käytä nuolijaa apuna jos tarpeen.
Esipaista taikinaa n. 10-15min, lisää sitten täytteet ja paista vielä n. 10-15min.
ENGLISH
This pizza base can be soft or crispy depending on what flour you use. For a softer base use some corn flour/potato flakes. In my opinion the best base is made with so called white flours. I have made this base with pumpkin seed flour as well, but I thought the taste was too strong.
The dish is dairy free, egg free, glutein free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Glutein free, egg freem dairy free pizza base
Recipe for one whole oven tray (or two medium pizzas)
about 4 dl naturally glutein free flour (for example rice -, buck wheat - or corn flour)
1 tbsp psyllium powder (or sub with 2tbsp chia seeds/flax seeds)
0,5 teasp himalayan salt / good quality sea salt
5 tbsp olive oil, organic
3dl water / seed milk
Set the oven on for 220C. Mix the dry ingredients. Add the oil and water, mix well and let the dough swell a bit (about 10min). Mix again if needed. Spread onto an oven tray lined with baking paper, use a spatula to help if needed.
Bake in 220C for about 10-15min. Then add fillings, and bake for another 10-15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti