sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Mausteinen juures- ja linssipata / Spicy Root and Lentil Casserole

(for the English bit.. scroll down to ENGLISH )

Mieheni löytämä resepti :) Alkuperäisessä reseptissä oli meille hiukan liikaa perunaa, joten vähensimme määrää jonkun verran ja mm. lisäsimme yhden porkkanan (joka oli huonohko idea, joten poistimme sen alla olevasta versiosta).



Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Mausteinen juures- ja linssipata
(2-3:lle, helppo mutta vie hetken tehdä - lähinnä vihannesten kuoriminen ja pilkkominen)

2 rkl öljyä (esim. rypsi-, rapsi-, seesam- jne.)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
500g perunoita (tai n. 6kpl keskikokoisia/pienehköjä pottuja)
4 porkkanaa (keskikokoisia)
2 palsternakkaa/palsternakan palaa (n. 250g)
2 rkl punaista currytahnaa
1l vettä (jossa 2 kasvisliemikuutiota)
100g punaisia linssejä

Kuori ja pilko perunat, palsternakka sekä porkkanat. Tee porkkanoista ja palsternakasta paksuja siivuja. Leikkaa peruna lohkoiksi.
Pilko sipuli. Lämmitä öljy isossa kattilassa ja kypsennä sipulia sekä murskattua valkosipulia kunnes ovat pehmenneet.
Lisää peruna, porkkana ja palsternakka kattilaan, kypsennä 6-7min välillä sekoittaen, kunnes vihannekset ovat hivenen kypsyneet.
Lisää currytahna sekä kasvisliemi. Lisää lämpöä kunnes seos kiehuu. Vähennä lämpöä hieman, lisää linssit ja peitä. Anna kypsyä 15-20 min kunnes linssit ja vihannekset ovat kypsiä ja kastike on hieman paksuuntunut.

Kommentit: Ihan hyvää oli, suomalaisen koulun käyneenä muistutti hieman kouluruokaa, sillä jäi kypsymään liian pitkäksi aikaa. Eli ole varovainen ettei vihannekset kypsy liikaa. Niiden olisi hyvä olla vielä vähän kiinteitä, meillä tulivat ihan pehmeiksi. Tehdään kyllä toistekin! Ehkä bataatin kera?


Ylikypsää / Overcooked


ENGLISH

A recipe my partner found :) The original recipe had a bit too much potatoes to our liking, so we decreased the amount and put an extra carrot in instead, along with some other minor changes. However it had a bit too much carrot then, so in the below version it has the original amount carrot in.


The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan.

Spicy root and lentil casserole
(serves 2-3, easy but takes a while to make, mainly due to the peeling and chopping)

2 tbsp oil (rapeseed-, sunflowerseed, etc.)
1 onion
2 cloves garlic
500g potatoes (about 6 medium/smallish potatoes)
4 medium carrots
2 pieces of parsnip (about 250g)
2 tbsp red curry paste
1l water (with 2 stock cubes) = veggie stock
100g red lentils

Peel and chop the potatoes, parsnip and carrots. Make thick slices from the carrots and parsnip, and big chunks of the potato.
Chop the onion and fry it lightly in the oil with the garlic in a big pan/pot, until soft.
Add potato, carrots and parsnips. Cook for about 6-7min occasionally stirring, until the veggies are slightly cooked.
Add currypaste and veggie stock. Bring to a boil and decrease the temperature. Add lentils and cover. Let simmer for 15-20min until lentils and vegetables are cooked and the sauce has thickened.

Comments: It was good, but reminded me of Finnish school food. :D Only because our veggies were overcooked, so be careful not to cook them for too long. They should still be firm once cooked. We will definitely try this again sometime, maybe with some sweet potato!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti