lauantai 5. huhtikuuta 2014

Linssisosekeitto / Purééd Lentil Soup

(scroll down to ENGLISH for that language :) )

Mieheni kokeiluja jälleen. Alkuperäisellä reseptillä tuli hieman liian vetistä, joten lisättiin linssejä. Tässä versio, jolla mieheni uskoo tulevan paras tulos.

Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.

Linssisosekeitto
(n. 3:lle pääruokana, 5-6:lle alkupalana. Tosi helppo ja nopea.)

1-2 sipulia, pilkottuna
1 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl punaista/vihreää/keltaista currytahnaa (Thai)
3 kasvisliemikuutiota
350-400g linssejä
1l vettä
(200ml kookosmaitoa)
salt
pepper

Paista sipulia oliiviöljyssä kunnes pehmenee. Lisää currytahna sekä kasvisliemikuutiot ja sekoita. Lisää linssit ja vesi. Keitä 20min tai kunnes linssit ovat pehmenneet. (Soseuta kookosmaidon kanssa. Lämmitä uudelleen jos tarve.) Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.

Kommentit: Oli todella hyvää, jopa meidän vajaa 2v. tykkäsi! Laitoimme n. 1rkl currytahnaa eikä ollut ollenkaan tulista. Ja niin helppo valmistaa!


ENGLISH

My partner tried another recipe. Here is the original one, which he changed a bit (as he felt the result was too watery). This recipe is the version my partner thinks would work best.

The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan. 

Purééd Lentil Soup
(serves 3 as a main, or 5-6 as a starter. Very quick and easy.)

1-2 onion, chopped
1 tbsp olive oil
1-2 tbsp Thai red/green/yellow curry paste
3 vegetable stock cubes
350-400g red lentils
1l water
(200ml coconut milk)
salt
pepper

Fry the onion in the olive oil until soft. Stir in the Thai curry paste and veggie stock cubes. Add red lentils and water. Simmer for 20 mins or until the lentils are tender. (Blend with coconut milk and reheat if needed.) Season with salt and pepper if needed.

Comments: The soup was delicious, even our almost 2-yearl old liked it. It wasn't hot either with about 1tbs of curry paste. Very easy to make too! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti