Navi1 ylempi
Navi2 alempi
lauantai 5. huhtikuuta 2014
Baba Ganosh
Mieheni tekee Baba Ganoshia tällä reseptillä. Se on suht helppo tehdä, munakoison paahtaminen on se aikaavievin osa.
Huomaa että dippi olisi hyvä valmistaa 2-5 päivää ennen tarjoilua, jotta maku kehittyy riittävästi.
Kerran tarjoilimme tätä lounaalla yhdessä itse tehtyjen pita "sipsien", porkkana- ja kurkku tikkujen, hummuksen ja kikherne salaatin kera.
Tämä on maidoton, munaton, gluteiiniton, viljaton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen.
Baba Ganosh
(aika helppo, munakoison paahtaminen vie eniten aikaa)
3 keskikokoista munakoisoa
1dl tahinia
3rkl sitruunan mehua, tuoreeltaan puristettu
3 valkosipulin kynttä, kuorittu
1rkl oliiviöljyä
ripaus chilijauhetta (valinnainen)
1-2 rkl kuivattua korianterinlehteä (valinnainen)
jonkin verran isorakeista sekä hienoa suolaa (luonnollinen merisuola/himalajan suola)
Laita uuni lämpiämään 225-250C asteeseen (tai jos uunissasi on grilli, niin 200C pitäisi riittää).
Leikkaa munakoisot pitkittäissuunnassa puoliksi. Hiero isorakeista suolaa leikattuihin pintoihin. Laita munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, leikattu pinta paperia kohti. Tee haarukalla paljon reikiä munakoison kuoreen.
Paista munakoisoja uunissa kunnes kuori on suht rapeaa. Jos sinulla on grilliasetus uunissasi, on todennäköisesti helpompaa käyttää sitä (ja paisto sujuu nopeammin). Meidän uunissa, myös korkeammalla lämmöllä, tähän menee jonkin aikaa.
Kun munakoisot näyttävät grillatuilta ja haarukka uppoaa helposti niin ne ovat valmiit.
Laita koisot lautaselle ja peitä ne metalli-/lasikulholla ja anna jäähtyä (tämä auttaa kuoren irroittamisessa. Jotkut laittavat koisot muovipussiin, mutta me käytämme tätä tapaa sillä kuumuus irrottaa muovista kemikaaleja). Kun koisot ovat jäähtyneet, irroita niiden kuoret "lihasta".
Kun munakoisot ovat valmiit, laitat vain kaikki ainekset blenderiin ja blendaat sileäksi massaksi. Lisää mausteita ym. tarpeen mukaan, mutta muista - maku kehittyy jääkaapissa. Säilytä jääkaapissa ainakin 1-2päivää ennen kuin tarjoilet tätä.
ENGLISH
My partner made Baba Ganosh with this recipe. It's quite easy to make, the eggplant roasting is the most time consuming part.
Please notice you should make this 2-5 days before you want to eat it to allow the flavour to develop.
We once served this as a part of a lunch along with some pita bread chips, carrot- and cucumber sticks, hummus and the chickpea salad.
The dish is dairy free, egg free, glutein & grain free, sugar free, soy free, nut free & vegan.
Baba Ganosh
3 medium eggplants
1dl (about 1/2 cup) tahini
3 tbsp lemon juice, freshly-squeezed
3 cloves garlic, peeled
1 tbsp olive oil, organic
1-2 tbsp coriander leaf, dried. (optional)
pinch ground chilli or cayenne (optional)
some coarse salt as well as ground salt (natural sea salt/himalayan salt)
Heat the oven to 225-250C, or if you have a grill setting, 200C on that should be sufficient.
Cut the eggplants lengthways in halves. Rub cut surfaces with coarse salt. Place them onto an oven tray lined with baking paper, cut surface down. With a fork make plenty of holes into the eggplant skin.
Cook them in an oven until the skin is quite crispy looking. If you have a grill setting you should probably use that. This will most likely save you time. In our oven, with no grill and on the higher temperature, it takes a while.
Once they look chargrilled on the outside and a fork goes in easily the eggplants are cooked enough.
Place them on a plate and cover them with a glass or metal bowl and let them cool (makes it easier to separate the skin. Some people use a plastic bag, but we prefer this method as heat removes chemicals from plastic.). Once cooled, separate the eggplant skin from the flesh.
Once the eggplant is done, you just put all the ingredients in a blender and blend them into a smooth paste. Add seasoning if necessary (remember though - the flavours develop in the fridge. Store for at least 1-2 days prior serving.)
Tunnisteet:
baba ganosh,
dairy free,
dip,
dippi,
egg free,
eggplant,
gluteiiniton,
glutein free,
grain free,
maidoton,
munakoiso,
munaton,
turkish,
turkkilainen,
vegaani,
vegan,
viljaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti