Navi1 ylempi

Navi2 alempi

maanantai 15. kesäkuuta 2020

Socca eli kikherneleipä / Socca aka chic pea bread

Socca rosmariinilla / Socca with rosemary
Socca nokkosella ja rosmariinilla / Socca with nettle and rosemary

Socca pizzapohjana / Socca as a pizza base

Socca on leipänen, jota voi käyttää myös pizzapohjana, tortillana, jne.  Alun perin paistetaan pannulla, mutta tämä socca valmistuu uunissa. Voit tehdä ihan tavallisen, tai maustaa sitä maun mukaan :) Tortillat valmistuvat pannulla helpoiten.


Socca eli kikherneleipä
(1 pellillinen)

6 dl kikhernejauhoja
7 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
(loraus öljyä)

Lisäksi (jos haluaa), jotakin näistä:

1rkl+ valkosipulijauhetta (pizzapohjaan ainakin!)
cayenneä
3-6rkl nokkosjauhetta
merileväjauhetta

1) Sekoita ainekset vispilällä ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

2) Paista 225C uunissa n. 25min




Socca aka chic pea bread



Translation upon request.

Mustikkapiirakka gluteeniton, vegaaninen / Blueberry pie vegan glutein-free


Tämä taikina on hiukan tahmea levittää, mutta maistuu hyvältä ja pysyy kasassa jäähtyneenä. Tästä tuli heti meidän perheen suosikki!


Mustikkapiirakka

1dl koivusokeria / kookossokeria
1/2 dl tapioka tärkkelystä
1dl perunajauhoja
1 1/2dl riisijauhoja (valkoinen, hieno)
1tl leivinjauhetta

100g voita, huoneenlämpöinen (tai maidoton margariini vegaaniseen/allergisille)
3rkl omenasosetta



Täyte
7-8dl pakastemustikoita
2rkl perunajauhoja


1) Laita uuni lämpiämään 200C. Voitele piirakkavuoka.

2) Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Käytä tarvittaessa käsiä.

3) Voitele vuoka ja levitä taikina siihen.

4) Esipaista pohjaa 200C uunissa 10min.

5) Sekoita 2rkl perunajauhoja mustikoihin.

6) Levitä mustikkaseos päälle ja paista vielä 20-30min.




ENGLISH

Blueberry pie

1dl birch sugar/coconut sugar
1/2dl tapioka
1dl potato flour
1 1/2 dl rice flour (white, fine)
1teasp baking powder

100g butter, room temperature (or dairyfree margarine for vegans/allergies)
3tbsp apple sauce
Filling
7-8dl frozen blueberries
2tbsp potato flour


1) Set oven to 200C and butter your pie tray.

2) Mix dry ingredients together. Add butter and apple sauce. Mix well - use your hand if needed.

3) Add dough to pie tray

4) Precook base in the oven for 10min.

5) Mix blueberries with 2tbsp potato flour.

6) Add blueberries onto pie. Cook for another 20-30min.

Pinaatti-linssicurry mieto / Spinach and lentil curry mild


Tämä on mieto curry. Itse pidän mausteisemmasta, ja tästä onkin tulossa mausteisempi versio.

Pinaatti-linssicurry mieto
5 perunaa
4rkl punaista currytahnaa
2 dl vihreitä tai punaisia linssejä (kuivia)
450ml kookosmaitoa
150g pakastepinaattia (1pss)
2dl vettä
5-6dl pakasteherneitä TAI säilyke-kikherneitä
1tl suolaa

1) Pilko perunat.

2) Lämmitä öljyä/voita pannulla ja lisää currytahna ja perunapalat. Paista hetki.

3) Lisää pannulle kookosmaito, vesi ja linssit. Keitä n. 15min välillä sekoittaen.

4) Kun linssit ovat kypsiä, lisää joukkoon pakasteherneet (tai kikherneet), pinaatti, ja suola.



Spinach and lentil curry mild

Translation upon request.

Valkoinen salaattikastike (maidoton, öljytön) / White salad dressing (dairy free, oil free)


Herkullinen maidoton, öljytön, vegaaninen salaattikastike! Tämä ei maistu liian rasvaiselta, vaikka sisältääkin siemeniä ja/tai pähkinöitä.



Valkoinen salaattikastike

2,5dl auringonkukansiemeniä (tai puolet cashew pähkinöitä)
2,5dl vettä
2rkl punaviinietikkaa
1 sitruunan mehu
1rkl kookossiirappia/vaahterasiirappia
1tl valkosipulijauhetta
1/2tl paprikajauhetta
2rkl provencen yrtit -sekoitusta
1/2tl suolaa
pari rouhaisua pippuria

Surauta ainekset kastikkeeksi blenderissä (esim. vitamix). Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Siemeniä(/pähkinöitä) ei tarvitse liottaa. Mikäli liotat ne, niin et tarvitse noin paljoa vettä (kokeile, mikä on sopiva määrä silloin).





Reseptistä tulee 2x froosh pullollista / Recipe fills 2x froosh bottles


ENGLISH



White salad dressing


2,5dl (1C) sunflower seeds (or half cashew seeds)
2,5dl (1C) water
2tbsp red wine vinegar
juice of 1 lemon
1tbsp coconut suryp/maple suryp
1tsp garlic powder
1/2tsp paprika powder
2tbsp herbs provence mix
1/2tsp salt
some grinds of pepper

Blend all in a (high power) blender.

Seeds/nuts don't need to be soaked. If you do soak them, you will need a lot less water - add bit by bit to taste.

torstai 4. kesäkuuta 2020

Trooppinen smoothie / Tropical smoothie



 Trooppinen smoothie
(n. 500ml)

banaani
150g pakastemangoa
(kourallinen pakasteananasta)
1-1,5dl kookosrouhetta
4-6 taatelia
1dl+ vettä

Blendaa kaikki yhteen. Laita aineksia sen verran, että saat smoothiesta mieluista (taateleilla säädät makeutta, vedellä kuinka juoksevaa tästä tulee jne.). Taatelit voi korvata hunajalla tms. Jätä ananas pois, jos haluat maistaa mangon paremmin.




ENGLISH


Tropical smoothie
(about 500ml)

150g frozen mango
(a handful frozen pineapple)
1-1,5dl kookosrouhetta
4-6 taatelia
1dl+ vettä

Blend all together: Adjust to taste (dates for sweetness, water for thickness/thinnes, etc.). Leave the pineapple out if you want to taste the mango more.

Kasvispata / Vegetable pot

Kasvispata

pieni purjo
3 valkosipulin kynttä
2 tl kurkumaa
2-4tl garam masalaa*

4-4,5dl vettä
2prk tomaattimurstaa (2x500g)
2dl punaisia linssejä
2 porkkanaa
2 lanttupalaa (=400g)

1 kukkakaali (n.500g)
5-7dl kik-herneitä (n.2prk)

pippuria jokunen rouhaisu
(suolaa)

*Itse laitan 4tl, mutta lapsi piti vähemmän mausteisesta.

1) Huuhtele purjosta etenkin vihreät osat hyvin. Pilko pieneksi. Kuori valkosipuli ja murskaa tai leikkaa siivuiksi. Pilko vihannekset sopivalla tavalla (esim. juurekset kuutioiksi, kukkakaali pieniksi kukinnoiksi).

2) Laita isoon kattilaan öljyä ja kumeenna. Lisää purjo, valkosipuli, kurkuma ja garam masala. Paista hetki, kunnes haistat mausteet.

3) Lisää kattilaan vesi, tomaattimurskat, punaiset linssit, lantut ja porkkanat. Keitä kunnes lanttu on hiukan pehmennyt.

4) Lisää kukkakaali ja jokunen rouhaisu pippuria.

5) Kun kaikki vihannekset ovat sopivan kypsiä, lisää kikherneet ja sekoita. Kun kikherneet ovat lämmenneet, ruoka on valmis. Tarvittaessa lisää hiukan suolaa - itse en tähän sitä kaipaa.


Vegetable pot

Will translate upon request.