maanantai 22. syyskuuta 2014

Quinoa-pinaattivuoka / Quinoa and spinach casserole

Tämä resepti on
(maidoton,) munaton, gluteiiniton, sokeriton, soijaton, pähkinätön & vegaaninen

Quinoa-pinaattivuoka
(uunivuoallinen, n. 30x20x7cm)

3dl quinoa
(1-2dl punaisia linssejä)
2x150g pakastepinaattia, kotimaista
1 parsakaali tai kesäkurpitsa
2-3 tomaattia pilkottuina (n. 2dl)
2 keskikokoista sipulia
(emmental juustoraastetta)

2 kasvisliemikuutiota
2-3 valkosipulin kynttä
ripaus chiliä tai cayenne pippuria
0,5-1tl sitruunapippuria
suolaa
pippuria

Sulata pinaatti, voit laittaa sen suoraan uunivuokaan (n. 30x20x7cm).
Keitä quinoa reilussa määrässä vettä, lisää kasvisliemikuutiot. Jos käytät linssejä, lisää ne kun quinoa on kiehunut 7-8min.
Pilko parsakaali pieniksi paloiksi (tai pilko/raasta kesäkurpitsa). Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipuli. Lisää parsakaalin varren osat kun quinoa on kiehunut n. 14min ja loput ainekset 17min kohdalla. Keitä kunnes quinoa on kypsää tai vesi lähes imeytynyt. Lisää muut mausteet.
Kaada seos uunivuokaan, jossa on sulanut pinaatti. Lisää pikottu tomaatti. Sekoita hyvin. Jos käytät juustoraastetta, ripottele sitä sopiva määrä päälle.
Paista uunissa 200C noin 20-30min.

Kommentit: Helppo, hyvä ja terveellinen arkiruoka :) Voi uudelleen lämmittää ilman että maku ym kärsisi.


ENGLISH

This recipe is
(dairy free,) egg free, glutein free, grain free, soy free, nut free, sugar free & vegan

Quinoa and spinach casserole
(one oven tray, approx 30x20x7cm)

3dl quinoa
(1-2dl red lentils)
2x150g frozen spinach
1 broccoli or zuccini
2-3 tomatoes, chopped (about 2dl)
2 medium onions
(emmental cheese grate)

2 veggie stock cubes
2-3 cloves garlic
a sprinkle of chilli or cayenne
0,5-1 teasp lemon pepper
salt
pepper

Defrost the spinach. You can place it in the oven tray (approx 30x20x7cm).
Boil quinoa in a fair amount of water, add stock cubes. If using lentils, add them once quinoa has been boiling 7-8min.
Chop broccoli into small pieces (or chop/grate zuccini). Dice onion, mince garlic. Add broccoli stalk pieces once quinoa has boiled for 14min and the rest veggies at 17mins.
Boil until quinoa is done. Add rest of spices and mix.
Pour into the oven tray that has the defrosted spinach. Add chopped tomato and mix well. If using cheese grate top with that.
Cook in 200C oven for about 20-30min.


Comments: Easy, yummy and healthy food for your weekday dinners! Can be re-heated without compromising taste etc. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti